Toimintamme kuvaus ja olemassaolomme tarkoitus

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Osuuskunta Lahden Seudun Kulttuuri- ja Elämysmatkailu on vuoden 2014 alussa perustettu matkailu- ja kulttuuritoimintaan keskittyvä osuuskunta. Tavoitteenamme on kehittää ja edistää Lahdessa, Päijät-Hämeessä ja muilla lähialueilla elämys, luonto- ja kulttuurimatkailua, alueen kulttuuriperinnön ja historian tutkimusta, tallentamista ja tunnetuksi tekoa. Osuuskunta tukee myös museotoimintaa, ammatinharjoittajia ja yrityksiä, jotka omalla toiminnallaan vaalivat alueen kulttuuri- ja luontoarvoja ja edistävät niiden toimintaa kestävän periaatteiden mukaisesti.

Osuuskuntamme tunnetaan myös nimellä ELMA matkat, joka tuottaa, myy ja markkinoi valmismatkoja ja on Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämässä matkatoimistorekisterissä rekisterinumerolla 2360/14/MjU. Kehitämme matkailupalvelujamme kaiken aikaa ja lisäämme kohteita valikoimiimme ja tuotamme matkailupalveluja jäsenille sekä kuluttajamyyntiin. Toimintaamme kuuluvat myös viisumin välityspalvelut. Tavoitteemme on erottua muista matkatoimistoista elämyksellisillä retkillä sekä laadukkailla matkanjohtaja- ja opaspalveluilla. Osuuskunnan palvelutoimisto sijaitsee keskellä Lahtea, osoitteessa Hämeenkatu 15. Omaa myymälää pitämällä tai muulla tavoin osuuskuntamme voi markkinoida jäsentensä valmistamia palvelutuotteita, koru-, matkamuisto-käyttöesineitä. Osuuskunta voi tuottaa myös muita osuuskunnan jäsenten toimintaa tukevia palveluja.

Yksi tärkeä osa toimintaamme ovat koulutuspalvelut. Vuonna 2015 ja 2016 osuuskunta koulutti yhteistyökumppaneiden kanssa venäjänkielentaitoisia Lahti-kaupunkioppaita. Toimintamme kehittyy jäsenistön ja yhteistyökumppanien verkoston laajentuessa. Jäseniä osuuskunnassa on lähes 40 ja määrä on tasaisessa kasvussa. Otamme mukaan toimintaamme yksityishenkilöitä ja yhdistyksiä sekä erilaisia matkailualan toimijoita, matkanjohtajista – matkailu- ja kulttuuripalveluja tuottaviin yrityksiä.
Toivotammekin kaikki matkailusta, kulttuurista ja elämyksistä kiinnostuneet mukaan toimintaan. Toimintaamme voit osallistua osuuskunnan jäsenenä, yhteistyökumppanina tai matkailupalvelujen kuluttajana.