Toimintamme kuvaus ja olemassaolomme tarkoitus

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Toimintamme kuvaus ja olemassaolomme tarkoitus

Osuuskunta Lahden Seudun Kulttuuri- ja Elämysmatkailu on vuoden 2014 alussa perustettu matkailu- ja kulttuuritoimintaan keskittyvä osuuskunta. Tavoitteenamme on kehittää ja edistää Lahdessa, Päijät-Hämeessä ja muilla lähialueilla elämys, luonto- ja kulttuurimatkailua, alueen kulttuuriperinnön ja historian tutkimusta, tallentamista ja tunnetuksi tekoa. Osuuskunta tukee myös museotoimintaa, ammatinharjoittajia ja yrityksiä, jotka omalla toiminnallaan vaalivat alueen kulttuuri- ja luontoarvoja ja edistävät niiden toimintaa kestävän periaatteiden mukaisesti.
Osuuskuntamme tunnetaan myös nimellä ELMA matkat, joka tuottaa, myy ja markkinoi valmismatkoja ja on Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämässä matkatoimistorekisterissä rekisterinumerolla 2360/14/MjU. Kehitämme matkailupalvelujamme kaiken aikaa ja lisäämme kohteita valikoimiimme ja tuotamme matkailupalveluja jäsenille sekä kuluttajamyyntiin. Toimintaamme kuuluvat myös viisumin välityspalvelut. Tavoitteemme on erottua muista matkatoimistoista elämyksellisillä retkillä sekä laadukkailla matkanjohtaja- ja opaspalveluilla.

Olet tervetullut toimistoomme oman omatoimimatka matkustamisideasi kanssa. Olemme valmiita tulemaan omatoimimatkailijoiden matkapaketin työstämistä välittämällä tietoa kokemuksistamme. Voimme katsella yhdessä reissuideaanne sopivia hotelleja, opaspalveluita, juna-aikatauluja vaikkapa Venäjän rautateillä ja ostaa jopa liput haluamaanne junaan. Järjestimme viime vuonna ryhmäomatoimimatkan seitsemälle hengelle Siperian läpi Vladivostokiin ja yhdelle toiselle 3 hengen ryhmälle ryhmälle matkan Siperian läpi Mongoliaan ja Pekingiin. Molemmat onnistuivat.

Osuuskunnan palvelutoimisto sijaitsee keskellä Lahtea, osoitteessa Loviisankatu 3. Omaa myymälää pitämällä tai muulla tavoin osuuskuntamme voi markkinoida jäsentensä valmistamia palvelutuotteita, koru-, matkamuisto-käyttöesineitä. Osuuskunta voi tuottaa myös muita osuuskunnan jäsenten toimintaa tukevia palveluja. Vuonna 2019 käynnistimme Elma-palveluiden kehittämishankkeen, joista palveluista tähän mennessä kysytyimpiä ovat digineuvontapalvelut.
Yksi tärkeä osa toimintaamme ovat koulutuspalvelut. Vuonna 2015 ja 2016 osuuskunta koulutti yhteistyökumppaneiden kanssa venäjänkielentaitoisia Lahti-kaupunkioppaita. Tällä hetkellä menossa on Luonnosta ja kulttuurista elinvoimaa verkostokoulutushanke.

Vuonna 2015 Osuuskunta käynnisti Via Kalevala 2016-2035 hankkeen. Hanke on johtanut yhteistyöverkoston rakentumiseen kalevalaisen perinteen teemamatkailun ympärillä Suomen ja Venäjän rajan molemmin puolin. Käynnistymässä ovat myös ensimmäiset matkailun infrastruktuurin kehittämishankkeet teeman ympärillä Itä-Suomessa ja Hämeessä Ylinen Viipurintie hanke, jolla tavoittelemme kulttuuri-, luonto- ja elämysmatkailusisällön rakentamista kansainväliselle Green Belt-hankkeelle ja Salpausselkä Geopark hankkeelle.
Toimintamme kehittyy jäsenistön ja yhteistyökumppanien verkoston laajentuessa. Jäseniä osuuskunnassa on lähes 40 ja määrä on tasaisessa kasvussa. Otamme mukaan toimintaamme yksityishenkilöitä ja yhdistyksiä sekä erilaisia matkailualan toimijoita, matkanjohtajista – matkailu- ja kulttuuripalveluja tuottaviin yrityksiin.Toivotammekin kaikki matkailusta, kulttuurista ja elämyksistä kiinnostuneet mukaan toimintaan. Toimintaamme voit osallistua osuuskunnan jäsenenä, yhteistyökumppanina tai matkailupalvelujen kuluttajana.