Arktinen luonto ja suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuuriperintö pohjolassa kestävän kehityksen kulttuurimatkailun kehittäjien subjektina ja objektina 13.9.2020

Arktinen luonto ja suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuuriperintö pohjolassa kestävän kehityksen kulttuurimatkailun kehittäjien subjektina ja objektina

 

Sunnuntai 13.9.2020 Rovaniemi Lapin Yliopisto, Yliopistonkatu 8

Lahtelainen 5 vuotta Via Kalevala kulttuurimatkailukonseptia kehittänyt Osuuskunta Elma julkaisi tulevaisuusmanifestinsa koronan varjossa heinäkuussa 2020. Kiinnostus ekologisen luonto- ja kulttuurimatkailun kehittämiseen on kasvussa. Mistä löydämme köyhässä Pohjolassa voimavaroja massaturismille vaihtoehtoisen matkailukonseptin kehittämiseen.

Teemamme käsittelyn edistämiseksi järjestämme seminaarisarjan Oulussa, Rovaniemellä, Sallassa, Inarissa ja Kuhmossa. Alun perin runsaan viikon mittaiselle Arktisen Vihreän vyöhykkeen kulttuurimatkailuseminaari oli tarkoitus toteuttaa Itärajan molemmin puolin. Tyydymme koronan vuoksi toteuttamaan ohjelman Suomen alueella.

 Valmistaudumme seminaariohjelmamme avulla edistämään rajayhteistyötä, verkostoitumista ja matkailua itärajan molemmin puolin tavoitteena ekologisen matkailun kehittämiseen ja yhteishankkeiden aikaansaamiseen itärajan yli.

 

Hankkeemme on osa suomalais-venäläistä kulttuurifoorumin kautta kehittämäämme Via Kalevala 2016-2035 hanketta, joka sai alkunsa Petroskoissa 2015.

 Otamme jo suunnittelussa huomioon koronatilanteen mahdollisen vaikeutumisen myös Suomen puolella siten, että seuraamme tiiviisti päivittäin seminaarialueen koronariskiä ja noudatamme tiukasti viranomaisten ohjeita koronan osalta seminaariin osallistuvien turvallisuudesta.

Lataa pdf-esite täältä.

Ohjelma:

13.9.2020      10.00 – 13.00 Rovaniemi
Paikka:         Lapin Yliopisto, os. Yliopistonkatu 8, Rovaniemi

13.9. Sunnuntai
10.00 Tervetuloa!
Susanna Pirnes, Petri Kinnunen
10.10 Aineeton kulttuuriperintö ja Pohjolan vihreä matkailuvyöhyke Suomessa, Vienassa ja arktisella alueella
Pekka Huttu Hiltunen, tutkija, musiikin tohtori, Runolauluakatemian johtaja
10.30 Massaturismista ekomatkailuun, Via Kalevala hankevastaava Antti Holopainen
10.50 Rovaniemen yliopisto arktisen matkailun tutkijana ja kehittäjänä (yliopiston/arktisen keskuksen puheenvuoro)
11.20 Arktisen alueen kulttuuriyhteistyö Venäjälle matkailuvaihdon kehittäjänä, väitöskirjatutkija Susanna Pirnes
11.50 Virkistäytymistauko, kahvia virvokkeita
12.10 Vienan Reitti heräämässä Suomessa ja Venäjällä, Paavo Keränen, Vienen Reitti ry:n puheenjohtaja
12.30 Koronamanifesti, matkailun visio koronan jälkeisessä ajassa, Antti Holopainen &Tiia Kohonen
12.45 Loppukeskustelu
13.00 Seminaarilounas, Yhteenveto

Hyvä tietää:

Seminaari on tarkoitettu kulttuuri- ja elämysmatkailupalvelujen tuottajille, kehittäjille sekä muille aiheesta kiinnostuneille toimijoille.

Seminaaripaketti 50 euroa, sisältää seminaariaineiston (Osuuskunta Elman koronamanifesti, 258 s), kahvitarjoilun ja lounaan.

Ennakkoilmoittautuminen 7.9.2020 mennessä linkin www.elamysmatkailu.fi kautta tai info@elamysmatkailu.fi tai p. +358505213795. Kokoontumispaikkaan mahtuu enintään 20 osanottajaa. Koronatilanteen vuoksi ennakkoilmoittautuminen välttämätöntä kokoontumistilan turvavälivaatimusten vuoksi. Mikäli ilmoittautuneita enemmän kuin tilaan mahtuu, varaamme osanottajille paikat ilmoittautumisjärjestyksessä.

  Ilmoittautumislomake:

  (* merkityt kentät ovat pakollisia)

  Nimi:*

  Puhelin:*

  Sähköposti:*

  Viestikenttä (syötä kenttää lisätiedot palvelutarpeesta ja muista matkaan liittyvistä toiveista):