Arktinen luonto ja suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuuriperintö pohjolassa kestävän kehityksen kulttuurimatkailun kehittäjien subjektina ja objektina 12.9.2020

Arktinen luonto ja suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuuriperintö pohjolassa kestävän kehityksen kulttuurimatkailun kehittäjien subjektina ja objektina

 

Lauantaina 12.9.2020 Oulu Aleksin Kulma

10.00-13.00

Lahtelainen 5 vuotta Via Kalevala kulttuurimatkailukonseptia kehittänyt Osuuskunta Elma julkaisi tulevaisuusmanifestinsa koronan varjossa heinäkuussa 2020. Kiinnostus ekologisen luonto- ja kulttuurimatkailun kehittämiseen on kasvussa. Mistä löydämme köyhässä Pohjolassa voimavaroja massaturismille vaihtoehtoisen matkailukonseptin kehittämiseen.

Teemamme käsittelyn edistämiseksi järjestämme seminaarisarjan Oulussa, Rovaniemellä, Sallassa, Inarissa ja Kuhmossa. Alun perin runsaan viikon mittaiselle Arktisen Vihreän vyöhykkeen kulttuurimatkailuseminaari oli tarkoitus toteuttaa Itärajan molemmin puolin. Tyydymme koronan vuoksi toteuttamaan ohjelman Suomen alueella.

 

Valmistaudumme seminaariohjelmamme avulla edistämään rajayhteistyötä, verkostoitumista ja matkailua itärajan molemmin puolin tavoitteena ekologisen matkailun kehittämiseen ja yhteishankkeiden aikaansaamiseen itärajan yli.

 

Hankkeemme on osa suomalais-venäläistä kulttuurifoorumin kautta kehittämäämme Via Kalevala 2016–2035 hanketta, joka sai alkunsa Petroskoissa 2015.

 

Otamme jo suunnittelussa huomioon koronatilanteen mahdollisen vaikeutumisen myös Suomen puolella siten, että seuraamme tiiviisti päivittäin seminaarialueen koronariskiä ja noudatamme tiukasti viranomaisten ohjeita koronan osalta seminaariin osallistuvien turvallisuudesta.

Lataa pdf-esite täältä.

Ohjelma:

Oulu 12.9. 10.00–13.00
Paikka: Aleksin Kulma, Aleksanterinkatu 9, 90100 Oulu

12.9. lauantai
10.00 Tervetuloa!
Antti Holopainen Via Kalevala 2016–2035 hanke
10.10 Aineeton kulttuuriperintö ja Pohjolan vihreä matkailuvyöhyke Suomessa, Vienassa ja arktisella alueella
Pekka Huttu Hiltunen, tutkija, musiikin tohtori, Runolauluakatemian johtaja (videoluento)
10.30 Massaturismista ekomatkailuun, Antti Holopainen, toimitusjohtaja Osuuskunta Elma
10.50 Ekomatkailu Oulun seudulla, kehittämisvisioita, Oulun matkailu Oy:n puheenvuoro
11.10 Rajanylittävän yhteistyön ohjelmat 2021–2027, Ohjelmajohtaja Marko Ruokangas, Carelia CBC-ohjelmat
11.30 Kommenttipuheenvuoro Suomi-Venäjä Seuran näkökulmasta, Paavo Keränen
11.40 Virkistäytymistauko, kahvia, virvokkeita
12.10 Vienan Reitti heräämässä Suomessa ja Venäjällä, Paavo Keränen, Vienen Reitti ry:n puheenjohtaja
12.30 Koronamanifesti, matkailun visio koronan jälkeisessä ajassa, Antti Holopainen & Tiia Kohonen
12.45 Loppukeskustelu
13.00 Seminaarilounas, Yhteenveto

Hyvä tietää:

Seminaari on tarkoitettu kulttuuri- ja elämysmatkailupalvelujen tuottajille, kehittäjille sekä muille aiheesta kiinnostuneille toimijoille.

Seminaaripaketti 50 euroa, sisältää seminaariaineiston (Osuuskunta Elman koronamanifesti, 258 s), kahvitarjoilun ja lounaan.

Ennakkoilmoittautuminen 7.9.2020 mennessä linkin www.elamysmatkailu.fi kautta tai info@elamysmatkailu.fi tai p. +358505213795. Koronatilanteen vuoksi ennakkoilmoittautuminen välttämätöntä kokoontumistilan turvavälivaatimusten vuoksi. Mikäli ilmoittautuneita enemmän kuin tilaan mahtuu, varaamme osanottajille paikat ilmoittatumisjärjestyksessä.

  Ilmoittautumislomake:

  (* merkityt kentät ovat pakollisia)

  Nimi:*

  Puhelin:*

  Sähköposti:*

  Viestikenttä (syötä kenttää lisätiedot palvelutarpeesta ja muista matkaan liittyvistä toiveista):