Uusia alkuja

Hei kaikki Vieraskynän lukijat!

Olen ELMAn uusi harjoittelija, Kirsi. Asun Espoossa, ja olen hypännyt opettajan oravanpyörästä katselemaan elämää luokkahuoneen ulkopuolelta ja tutustumaan Lahteen tämän kesän ajaksi. Opiskelen matkailupalveluiden tuottajaksi, ja harjoitteluuni kuuluu asiakaspalvelu ja matkailupalveluiden toteuttaminen. Toki pääsen tekemään muitakin matkailualan töitä markkinoinnista matkojen suunnitteluun ja asiapapereiden täyttämisestä asiakkaan toiveiden huomioimiseen – ja kaikkea siltä väliltä. Odotan mielenkiinnolla, mitä kaikkea uutta tulen oppimaan ohjaajani Tiian opastuksella.

Matkailu on minulle rakas harrastus. Erityisesti olen kiinnostunut omatoimimatkailusta ja erilaisten matka- ja retkipakettien suunnittelusta. Eko-ihmisenä olen harrastanut paljon ns. maata-pitkin -matkailua tehden lukuisia inter rail -matkoja, bussikiertomatkoja sekä automatkoja ympäri Eurooppaa. Mielestäni tuollainen hidas matkanteko antaa paljon; olet osa kulttuuria ja asukkaiden arkea monellakin tapaa.

Joku sanoi, että sielu ei ehdi mukaan lentomatkoilla. Rauhallinen junamatka on rentouttavaa. On mukava katsella junan ikkunoista ohikiitäviä maisemia, taloja, eläimiä, kukkivia puita jne. Samalla voi antaa mielikuvituksensa lentää, ja miettiä, millaista olisi asua niissä ikkunan takaa ohi vilisevissä pienissä kylissä tai erilaisissa taloissa.

Millainen olisi ihanteellinen matka koronan jälkeisessä ajassa? Millaisia paikkoja sinulla on vielä Suomessa näkemättä ja kokematta? Viime aikoina matkailijoita on kiinnostaneet luonnonpuistot. Mielenkiinnolla odotan, mikä mahtaa olla tulevan kesän matkailuhitti?

Millaisesta matkasta sinä unelmoit? Anna meidän ELMAssa suunnitella ja toteuttaa sinulle unelmiesi matka.

Harjoitteluni aikana pääsen toivottavasti toteuttamaan teidän unelmianne ja auttamaan erilaisissa matkoihin liittyvissä kysymyksissä ja asiapapereissa.

Meitä on ELMAssa pieni, mutta innostunut porukka. Teemme monenlaisia matkailuun liittyviä töitä, räätälöimme matkoja, suunnittelemme uusia matkapaketteja ja osallistumme erilaisiin tapahtumiin, joissa tulemme tutuiksi vanhojen ja uusien asiakkaiden kanssa.

Ensimmäisen työviikon aikana olen perehtynyt ELMAn toimintaan tutustumalla nettisivuihin ja fb-kirjoituksiin sekä lukemalla Antin ja Tiian kirjoittamaa mielenkiintoista kirjaa: ”Osuuskunta ELMAn koronamanifesti”, jota suosittelen muillekin.

Käykääpä ottamassa ELMAn some haltuun. Tykätkää fb-sivuista, katsokaa inspiraatiokuvia instagramista ja lukekaa nettisivuiltamme, mitä kaikkea tarjontaa meillä on matkailijoille.

Luonto on juuri nyt kauneimmillaan; herkän vihreät puiden lehdet ja kevään ensimmäiset kukat ovat puhjenneet. Tämä on inspiroinut minua suunnittelemaan ELMAan retkeä luonnon ja luonnontuotteiden pariin. Katsotaan, millaisia pieniä matkoja ehdin harjoitteluaikanani toteuttamaan.

Mukavaa kevättä ja aurinkoisia päiviä matkoillenne.

Toivoo, Kirsi Jussila