Paluu sinne mistä kaikki alkoi

Osa minut tuntevista ja ehkä blogianikin lukevista saattaa tietää, että olen opiskellut vuosina 2013–2015 matkailupalvelujen tuottajaksi Järvenpäässä Keudassa (Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä) Sibeliuksenväylän toimipisteellä. Purkamatta sen enempää opintojeni sisältöä, palaan sen verran noihin vuosiin, että kävimme aika monissa eri kohteissa tutustumassa luontoon, taiteeseen ja kulttuuriin. Yksi käyntikohteistamme oli Lemmenlaakso ja jostakin syystä se porautui silloisen 18-vuotiaan itseni mieleen.

lemmenlaakso

Nyt lähes kymmenen vuotta myöhemmin työskennellessäni alalla päädyin miettimään mukavia luontomatkailukohteita asiakasryhmillemme. Halusin keksiä jotain Lahden ulkopuolelta, mutta en kuitenkaan turhan kaukaa. Jotakin, mikä olisi kiinnostavaa ja hieman erilaista, mutta ei turhan kaukana päiväreissua ajatellen. Päädyin ehdottamaan työporukallemme Lemmenlaaksoa. Muutamaa viikkoa myöhemmin olimme jo matkalla kohteeseen. En olisi suostunut lähtemään sinne yhdenkään asiakkaan kanssa varmistamatta sitä, että muistaisin reitin edelleen ja näkisin sen nyt myöhemmin.

lemmenlaakso-luontopolku

Lemmenlaakso oli edelleen erittäin mielekäs kohde kevätauringon helliessä, vaikka pieniä muutoksia reitillä olikin havaittavissa. Toivon myös vielä jonakin päivänä palaavani sinne asiakasryhmän kanssa. Toivon voivani jakaa sitä samaista iloa ja ihastusta niistä maisemista, joista olen itsekin sitä ammentanut.

Tämä todisti itselleni jälleen sen, että vaikka kaikki koulussa opittu ei tuntuisi merkitykselliseltä heti, niin yllättäen vuosia myöhemmin saattaakin huomata hyödyntävänsä joitakin hyvinkin yllättäviä tiedonrippeitä. En olisi silloin lähes kymmenen vuotta sitten ikinä uskonut, että tulisin palaamaan niihin maisemiin työasioissa. Toivottavasti seuraavalla kerralla mukanani on iloinen ryhmä nautiskelemassa maisemista ja luonnosta.

lemmenlaakso-luontopolku-sieni

Kuinka tuttu Lemmenlaakso on lukijoilleni? Oletteko kuulleet siitä tai jopa käyneet siellä?