Henkilöjäsenet

HYVÄ YSTÄVÄ,


Oletko aktiivinen matkailun- ja kulttuurin harrastaja? Haluaisitko työllistyä matkailualalle, tai oletko kenties kiinnostunut osallistumaan osuuskunnan päätöksentekoon?

Osuuskunta Lahden Seudun Kulttuuri- ja Elämysmatkailu on nuori ja kasvava matkailualan osuuskunta, jonka tavoitteena on kehittää paikallista matkailuelinkeinoa ja järjestää jäsenilleen elämyksellisiä hetkiä.

Matkailupalvelujen tärkein painopiste on Lahden läpi kulkevalla Pietarin radalla. Tavoitteenamme on tarjota suomalaisille matkoja Venäjän lähialueille (Viipuriin, Pietariin ja Karjalan tasavaltaan) sekä markkinoida Venäjältä Suomeen saapuville matkailijoille Lahden ja Päijät-Hämeen alueella toimivien yritysten palveluja.

 

MIKÄ OSUUSKUNTA?


Mitä tarkoittaa jäsenyys osuuskunnassa? Osuuskunta on monille vieras yhtiömuoto, vaikka merkittävä osa suomalaisista on yhden tai useamman osuuskunnan omistajajäsen. Tuttuja suomalaisia osuuskuntia ovat esimerkiksi OP-Pohjola, S-ryhmä ja Tradeka.

Yritysmuotona osuuskunta poikkeaa osakeyhtiöstä merkittävimmin omistussuhteiltaan. Osuuskunta on jäsenomisteinen yritys. Jokaisella jäsenellä on yksi osuus, joka oikeuttaa yhteen ääneen osuuskunnan korkeimmassa päättävässä elimessä, jäsen-kokouksessa. Osakeyhtiössä yhdellä omistajalla voi olla useampia osakkeita ja siten myös suurempi äänioikeus.

Osuuskunnan jäsenenä olet yksi osuuskunnan omistajista ja osallistut päätöksentekoon jäsenkokouksessa tai hallituksen jäsenenä. Osuusmaksu ei ole jäsenmaksu, jonka joudut maksamaan useita kertoja, vaan se on luonteeltaan sijoitus. Osuuskunta voi maksaa voitollisista tilikausista osuuksille korkoa ja jäsen voi halutessaan erota osuuskunnasta, jolloin osuuspääoma palautetaan hänelle.

Lataa tulostettava Jäsenhakemuslomake

MITÄ HYÖTYÄ ON OSUUSKUNNAN JÄSENYYDESTÄ?


Osuuskunnat tarjoavat usein osakkaille erilaisia jäsenetuja ja tarjouksia. Osa osuuskunnan jäsenistä työskentelee osuuskunnalle joko osa- tai kokoaikaisesti. Monet työosuuskunnat toimivat pienyrittäjien ponnahduslautana, ennen oman yrityksen perustamista. Osuuskunta antaa jäsenilleen mahdollisuuden toimia yrittäjämäisesti, mutta merkittävästi pienemmällä riskillä.

Osuuskunta Lahden Seudun Kulttuuri- ja Elämysmatkailu pystyy tulevaisuudessa työllistämään hyvin monipuolisesti erilaisia matkailu- ja kulttuurialan osaajia, kielitaitoisista matkaoppaista – vanhojen rakennusten korjausrakentajiin.

Jäsenenä pääset palveluidemme piiriin ja vaikuttamaan palvelujemme kehittämiseen

ELMA-Palvelut pähkinänkuoressa:

 • terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen elämysten ja kulttuurin avulla
 • toimintakyvyn ylläpitäminen ja tukeminen
 • tukihenkilö ja/tai avustaja retkillä, matkoilla ja kulttuuririennoissa
 • siivous-, kodinhoito ja digipalvelut
 • apu yhdistyksille ja yhteisöille tapahtumien, matkojen ja retkien suunnittelussa ja toteuttamisessa

Kehitämme palveluja yhdessä asiakkaidemme kanssa ja heidän ehdoillaan.

 

MITEN LIITYN JÄSENEKSI?


Osuuskunnan jäseneksi voit liittyä täyttämällä alla olevan sähköisen jäsenhakemuslomakkeen tai ottamalla yhteyttä osuuskunnan toimitusjohtajaan.

Osuuskunnan täysjäsenyys syntyy, kun sijoitat 100 euroa osuuskunnan pääomaan. Sijoituksen voit toteuttaa esim. viiden vuoden kuluessa sijoittamalla 20 euroa vuodessa osuuspääomaamme.

20 euron sijoitus oikeuttaa käyttämään Elma palveluja ja mahdollistaa Elman jäsenedut matkoillamme.

  Jäsenhakemuslomake:

  Hakija: YksityishenkilöYhdistysYritys

  Nimi:*

  Syntymäaika (yksityishenkilö):

  Y-tunnus: (yritys tai yhteisö):

  Katuosoite:

  Postinumero:

  Postitoimipaikka:

  Puhelin:

  Sähköposti:

  Vakuutan antamani tiedot oikeiksi ja sitoudun noudattamaan osuuskunnan sääntöjä