Osuuskunta Elmalta kaksi uuttaa kirjaa jouluksi

Korona teki mahdottomaksi matkojen järjestämisen Elmalle. Toimitusjohtaja Antti ja matkatoimistotyöntekijä Tiia eivät jääneet passiivisina suremaan koronan menetyksiä matkailulle, vaan lähtivät pohtimaan matkailun tulevaisuutta koronan jälkeisessä ajassa. Osuuskunta Elman Koronamanifesti ilmestyi jo heinäkuussa, mutta loman ja koronan vuoksi heidän tulevaisuuspohdintansa jäivät monelta huomaamatta.

Kirjottaminen innosti molempia jatkamaan harjoituksia. Venäjälle työssä puolesta 13 kertaa matkustamaan päässyt 25-vuotiaalta Tiialta syntyi tarina 55 päivää Venäjällä. Kirja on omakohtainen kuvaus matkakokemuksista maassa, joka oli vieras ja monissa ristiriitaisia tunteita herättävä. Niin myös Tiialla, sillä hänenkin molempien vanhempien juuret ovat luovutetussa Karjalassa. Pääset Tiian matkassa kokemaan niitä tuntemuksia, mitä nuorella suomalaisella herää, kun pääsee reissaamaan tuossa suuressa tuntemattomassa maassa Karjalan korpikylistä Venäjän metropoleihin ja junalla läpi Siperian Vladivostokiin saakka.

Antti palasi lapsuutensa muistoihin lapsuuden kotitilalleen Mäkrämäkeen niin Koronamanifestissa kuin toisessakin julkaisussa ”Sotepamfletti”. Hän taustoittaa kirjassaan erilaisissa rooleissa ajankohtaista teemaa sotelainsäädännön uudistusta ”kokemusasiantuntujana”. Kirjasta välittyy Antin entisen terveyskeskus- ja työterveyslääkärin, myöhemmin Järvenpään sosiaalisairaalan ylilääkärin, lahtelaisen kunnallispoliitikon ja vammaisaktiivin näkökulma soteen. Antti odottaa soten onnistumista tällä kierroksella huolimatta siihen kohdistuvista jännitteistä ja loppukesän sotekuohunnasta Lahden kunnallispolitiikassa.

Molemmat uudet kirjat ilmestyvät 18.12. ja ovat hankittavissa Elman kotisivujen kautta tai paikan päältä Loviisankatu 3, Lahti joulun edellä keskiviikkoisin 12.-15 ja lauantaisin 11 – 14 välisenä aikana. Kesän ”Koronamanifesti on joulutarjouksessa hintaan 20 €/kirja (alennus 40%)

Kirjailijat Tiia Kohonen ja Antti Holopainen tavattavissa Elman toimistolla perjantaina 18.12. klo 15 jälkeen koronarajoitukset huomioiden.

Tuona aikana mahdollisuus myös haastatteluihin Teamsin välityksellä. Lähetämme tarvittaessa Teams linkin haastattelua varten erikseen sovittavana aikana

Lisätietoja: Tiia Kohonen, sp. tiia.kohonen@elamysmatkailu.fi, p. +358504703959 ja Antti Holopainen, sp antti.holopainen@elamysmatkailu.fi, p. +358400417390 ja https://elamysmatkailu.fi/