OSK Elman jäsen- ja asiakaskirje 22.6.2020

Arvoisat Elman jäsenet ja asiakkaat!

Kirjoittelen tätä kirjettä kesäpäivän seisauksen aikaan. Aikana, jolloin korona on hellittämässä Suomessa otettaan. Voimme alkaa vähitellen varautua virkistämään syyskauden Elma-matkailua korona- ja kesäkauden jälkeen.

Käytimme Tiian kanssa hyväksemme koronan tyhjentämiä kalentereitamme. Aiomme näin pelastaa edes jotain pandemian pysäyttämästä Elman kassavirrasta. Kirjoitimme viime vuonna viisi vuotta täyttäneen Elman historiikin höystämällä sitä tuoreilla koronakauden tilannearvioilla.

Mietimme samalla Elman tulevaisuutta ja Elman perussanomaa sen perustamisesta alkaen. Mielestämme se istuu vieläkin paremmin korona jälkeiseen aikaan ”piilovallankumouksellisena” ELMAN tulevaisuuden rakentamisen manifestina.

Teoksellemme tuli siksi nimeksi ”Osuuskunta Elman koronamanifesti”.  Levitämme näin ekologisen ja kestävän kehityksen kulttuuri-, luonto- ja elämysmatkailun sanomaamme laajemmalle.

ELMA menetti tulonsa täysin poikkeusolojen matkustamiskiellon seurauksena alkuvuotemme matkojen peruuntumisen seurauksena. Myymällä ja levittämällä kirjaamme yritämme edes hieman paikata kassavajettamme samalla kun levitämme tietoa lähestymistavastamme matkailun kehittämiseksi laajemmalle.

Hartain toivomuksemme on, että sekä Elman jäsenet että matkoillamme myönteisiä elämyksiä kokeneet tukisivat ELMAA tänä kohtalon hetkenä hankkimalla uuden julkaisumme. Toivomme, että siitä on muutenkin iloa ja nautintoa vuoden 2020 lomaunelmienne romuttumisen jälkipuintituokioissa tai muuten vain kesälukemisena. Kaikki kumminkin pohdimme elämäämme koronan jälkeisenä aikana.

Lukemalla kirjan pääset samalla tutustumaan kahden eri-ikäisen Elmalaisen 72-vuotiaan polvivammaisen Antin ja 25-vuotiaan Tiian kokemuksiin ja näkemyksiin Elmasta ja koronan jälkeisestä tulevaisuudesta. Uskomme yhdessä vakaasti siihen, että Osuuskunta Elmalla on menneisyyttä parempi tulevaisuus ekologisen matkailun ja matkailuelämysten tulevaisuuden viitoittajana.

Koronamanifestimme, 260-sivuinen julkaisu on ennakkomyynnissä www.elamysmatkailu.fi-kotisivullamme. Voit käydä sen myös toimistoltamme noutamassa 7.7. alkaen toimistomme aukiolopäivinä, joista ilmoitamme heinäkuun alusta erikseen.  Näin säästyt postittamiskuluilta.

Me teemme sen yhdessä! Antoisia lukuhetkiä!

Antti ja Tiia

ps. Tutustu kirjailijoiden mietteisiin kirjasta Elman YouTube-kanavalla tästä linkistä.

ps 2. Kirjoja saatavissa 7.7. klo 16.00 alkaen Elman toimistolla Loviisankatu 3, 15100 Lahti.
Paikan päällä voit myös tavata kirjan kirjoittajat.