Mitä on Elma-palvelut?

Elma-osuuskunta (Osuuskunta Lahden Seudun Kulttuuri- ja Elämysmatkailu) käynnistää
15.10.2019 ELMA-palveluiden tuottamisen.

Elman tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia.  Tuemme jäsentemme toimintakykyä järjestämällä liikuntatapahtumia, matkoja, joilla tuotamme elämyksiä ja kulttuurinautintoja.

Viiden vuoden aikana Elman toiminta on vakiintunut, kiinnostus toimintaamme kohtaan on lisääntynyt ja edellytykset palveluvalikoiman lisäämiselle ovat parantuneet. Via Kalevala 2016-2035 hanke liikuntaa, kulttuuria ja terveyttä pitkäjänteisesti edistävänä hankkeena on tehnyt toimintaamme tunnetuksi koko Suomessa ja rajojemme ulkopuolella.

Lokakuun puolivälissä aloitamme ELMA-palvelujen tuottamisen. Kohdennamme palvelumme osuuskuntamme varttuneemmille jäsenille, joilla on toimintakyvyn heikkenemisestä johtuvia tarpeita saada tukea arjen arkielämän pyörittämisessä ja osallistumisessa elämyksiä ja kulttuurinautintoja synnyttäviin harrastuksiin, kuten luonto- ja teatteriretkille tai kodin kunnossa pitämiseen.

Palvelujemme kehittämiseksi koulutamme palvelujen tuottamiseen nuoria, joilla on kiinnostusta ja valmiuksia kehittää ammattiuraansa terveyden edistämisen, matkailun, liikunnan ja hyvinvoinnin palveluissa.

Palvelutuotannon käynnistämisen mahdollistaa lokakuun alusta käynnistyvä Luonnosta ja kulttuurista elinvoimaa toimijakurssi”, jonka avulla rekrytoimme ja koulutamme osaajia Elman-palvelujentyöntekijöiksi ja yhteistyöverkostomme toimijoiksi.

Kurssilla on tarkoitus kouluttaa Elman vaikutuspiirissä oleville paikkakunnille 15 osaajaa, jotka kurssiohjelman ja siihen liittyvän työssä oppimisohjelman kautta. Kohdennamme palvelujemme kehittämishankkeen ikäihmisten ohella vammaisille.

Palvelutuottajina tulevat toimimaan nuoret osaajat, jotka rakentavat palvelumallin yhdessä seniorikansalaisten ja vammaisten kanssa tukeutuen eläkeläis- ja vammaisjärjestöjen ruohonjuuritason kokemukseen.

Kurssin käyneet voivat sijoittua työelämään ELMA-palvelujen työntekijöinä, seniori- ja vammaisjärjestöjen työntekijöinä tai omalla toiminimellä palvelemalla kurssin aikana syntynyttä asiakasverkostoaan.

Kehitämme puolivuotisen toimijakurssin aikana tarkemman palvelukonseptin sen mukaan, millaista asiantuntemusta ja osaamista pystymme kurssipakettimme aikana synnyttämään.

Toimijakurssi alkaa 1.10. ja asiakastyö 15.10. Rekrytoimme kurssin aikana kehittäjäasiakkaita, joilla on tarpeita saada palveluita ja jotka ovat valmiita yhteistyössä kurssilaisten kanssa toimimaan heidän harjoitteluasiakkainaan.

Tarjolla olevia palveluja tulevat olemaa mm seuraavat palvelut:

  • kodin perussiivous ja suursiivoukset, ikkunan pesut
  • asioinnin tukipalvelut, kuten asiointi julkisissa ja yksityisissä verkkopalveluissa
  • tukihenkilö tai avustaja retkillä ja matkoilla
  • fyysisisen ja henkisen hyvinvoinnin ylläpitämistä tukevat palvelut

Edellytämme asiakassuhteen syntymisessä ELMA-osuuskunnan jäsenyyttä. Osuuskunnan jäsenmaksu on 100 euroa. ELMA-palveluiden käyttöön ovat oikeutettuja ne, jotka ovat anoneet ELMA osuuskunnan jäsenyyttä ja maksaneet osuuskunnan osuusmaksun ensimmäisen erän eli 20 euron maksun.

Otamme kehittämishankkeestamme kiinnostuneiden asiakkaiden ilmoittautumisia vastaan 16.9.2019 alkaen. Teemme jokaisen asiakkaan kanssa puolen vuoden palvelusuunnitelman. Palvelujen tuottajina toimivat kurssilaiset alan ammattilaisten ja kouluttajien ohjauksessa.

Asiakasilmoittautumisia ottavat vastaan Elman toimisto Lahdessa ja ensimmäisen Elma-toimijakurssin paikkakunnille nimetyt yhdyshenkilöt. Ilmoittautua voi myös kotisivumme kautta oheisessa linkissä.

Toiminta on tarkoitus aloittaa pilottivaiheessa Lahdessa, Hämeenlinnan Hauholla, Tuusniemellä, Outokummussa ja Suomussalmella.

Ennakkotiedustelut numeroista: 0400417390 (Antti Holopainen) ja
0504703959 (Tiia Kohonen)