Syysretki Evon Luonnonpuistoon 18-19.9.2021

Me kaupungistuneet ihmiset haluamme löytää luonnon uudestaan. Siihen liittyy Suomessa tutustuminen metsäluontoon ja metsätalouden historiaan. Metsä ja suhde metsään on paitsi keskeinen osa meidän maalaisten lapsuutta ja nuoruutta, myös suomalaisuutta kalevalaisine tarinoineen. Pääset viettämään iltaa ja yöpymään aidossa savottakämpässä, saunomaan siellä, kokkaamaan, viettämään yhteistä iltaa nuotiolla laulujen ja tarinoiden merkeissä. Sunnuntaina lähdemme Savottapolulle, käymään läpi esi-isä metsureidemme elämää ja polkuja. Retkelle mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Savottapolku on vaativa reitti, soveltuu tervejalkaisille. Voimme järjestää reitistä tarvittaessa kevennetyn version niille, joille koko reitin kulkeminen ei sovellu. Alueella on paikoin runsaasti puolukoita. Puuromarjat voi kerätä kotiin viemisiksi.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.


Ohjelma:

Lauantai 18.9.
13.30 Lähtö Elman toimiston edestä kimppakyydeillä
14.30 Perillä Kelkutteen Savottakämpällä, majoittuminen, kämpän ja saunan lämmitys iltatarjoilun virittäminen, saunomista ja yhdessä oloa.
Sunnuntai 19.9.
09.00 Aamiainen
10.00 Lähtö Savottapolun luotoretkelle, lounastauko tarv. retken puolivälissä maastossa Kirstianin torpan maisemissa, koko retin pituus 4,4 km, puolikas noin 2 km.
13.00-14.00 Paluu kämpän maisemiin, avaimet joudumme luovuttamaan aamiaisen jälkeen.
14.30 Lähtö Lahteen
15.30 Lahdessa

Hyvä tietää:

Retken hinta: 60 € / henki.

Ilmoittautuminen: 6.9. mennessä.

Retkioppaina: Elman ydintiimi (Antti Holopainen, Tiia Kohonen, Mikko Puustinen)

Metsäkämppä: Tupa, jossa iso pöytä ja kaksi petipaikkaa kerrossängyssä. Kaksi muuta nukkahuonetta, joissa loput petipaikat, keittiö, jossa nestekaasu, nestekaasu valaistus

Retkivarustus: Makuupussi yöpymistä varten, sään ja lämpötilan mukainen pukeutuminen, syysiltaa varten oma valolähde (otsalamppu, taskulamppu). Retkieväät kunkin maun mukaan itsenäisesti. Kun lähtijät tiedossa, voimme tehdä joiltain osin myös yhteisen menuun (illanviettotarjoilu, aamiainen), ruokailut omakustanteisia, kimppahankinnat sallittu.

  Ilmoittautumislomake:

  (* merkityt kentät ovat pakollisia)

  Nimi:*

  Puhelin:*

  Sähköposti:*

  Viestikenttä (syötä kenttää lisätiedot palvelutarpeesta ja muista matkaan liittyvistä toiveista):