Kulttuuri- ja liikuntamatka Kainuuseen Karjalan laulumaille, Vienan reitille 29.-31.7.2022

Lähde kesäiselle matkalle Elias Lönnrotin jalanjäljissä raja-Karjalan laulumaille tutustumaan alueen kulttuuriperintöön ja kauniisiin maisemiin. Vietämme aikaa Vienan reitillä rajaseudun monipuolisissa kulttuuritapahtumissa ja erilaisilla luontoreiteillä.

 

Matkaohjelma:

pe 29.7. klo 15 Lähtö Lahden Matkakeskuksesta. Noin 4 h:n ajo Iisalmeen, ”Koivujen kaupunkiin”, jossa majoitumme Hotelli Golden Domeen, kaupungin keskustaan. Illan ohjelmassa on buffetillallinen ja saunomista sekä viehättävään pikkukaupunkiin tutustumista oman aikataulun mukaan. Ostosmahdollisuus.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

                                                          ***************************

La 30.7. Meillä on aikainen herätys, ja klo 6 alkavan varhaisen aamiaisen jälkeen ajamme klo 7 alkaen n.3h Suomussalmen Viiankiin, jossa teemme kulttuuripatikoinnin Vienan reitillä alkaen klo 10.00. Reitin varrella on oppaita kertomassa alueen kulttuurista ja historiasta. Kuulemme tarinaa mm. Elias Lönnrotin matkoista, laukkukauppiaista ja alueen merkittävistä kohteista. Viiangissa on lounasruokailu.

Iltapäivällä ajamme Suomussalmen Korpipaussiin, jossa majoitumme rajaseudulle, järven rannalle. Siellä on 2-4 hengen huoneita eri taloissa.

Iltapäivällä on mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen rajakävelyyn vanhalle rajanylityspaikalle, Wuokin Latvalle alkaen klo 14.30. Rajakävelyä varten ennakkoilmoittautuminen 9.7. mennessä Paavo Keräselle puh. 045 163 1803, paavo.j.keranen@gmail.com Rajakävelymaksu 15 €, voimassa oleva passi tai henkilökortti mukaan.

Majoituskohteessamme Korpipaussissa meille on katettu karjalainen pitopöytä klo 16.30 alkaen. Pöydässä on monenlaisia karjalaisemännän tekemiä ruokia, kuten karjalanpaistia ja -piirakoita sekä jälkiruokaa.

Illalla osallistumme Myllyiltaan klo 18.00 Rautiaisen myllyllä (n.15 km:n päässä Korpipaussista), os. Malahviantie Suomussalmi. Myllyilta on koko kylän yhteinen tapahtuma, jossa on musiikkia ja kulttuuripainotteista ohjelmaa.

Myllyillan jälkeen meille on varattuna Korpipaussissa järven rannalla oleva puulämmitteinen sauna. Iltaa voi jokainen jatkaa saunoen ja uiden tai nauttimalla muuten kesäisestä luonnosta. Makkaranpaistoa ja iltapalaa.

****************************

su 31.7. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Talvisotamuseoon, Raatteen porttiin (https://www.raatteenportti.fi), joka kertoo karua kieltä alueen monipuolisen historian toisesta puolesta. Alueella on näyttelyiden lisäksi laaja museoalue, jossa on sotamuistomerkkejä, luontopolkuja ja entisöityjä sotilaiden majoituspaikkoja sekä sotakalustoa. (pääsymaksu 7€/väh.20 hlö, 10€/hlö)

Lähistöllä on vaikuttava Talvisodan monumentti vaskikelloineen ja noin 17 000 kivenlohkareineen, jotka symboloivat sodan uhrien määrää ja kärsimystä. Keittolounas Raatteen Portissa.

Iltapäivällä jatkamme matkaa Suomussalmen Hietajärvelle, jossa on Suomen viimeisen vienalaisen runonlaulajan, Jussi Huovisen muistokonsertti alkaen klo 14.00. Nautimme perinteisestä vienan-karjalaisesta lauluperinteestä ja ainutlaatuisesta tunnelmasta Jussi Huovisen kotitalon mallisessa karjalaistalossa.

Tapahtuman jälkeen, noin klo 16 lähdemme ajamaan kohti Lahtea. Lapinlahdella, Matin ja Liisan asemalla meillä on pidempi pysähdys, jolloin on mahdollista ruokailla omakustanteisesti.

Saavumme Lahteen puolen yön maissa.

Tervetuloa mukaan matkalle!

Toivoo ELMAn väki


Matkareitti: Lahti-Iisalmi-Suomussalmi/Viianki-Lahti

Majoitus: Iisalmi: Golden Dome

Suomussalmi/Yli-Vuokki: Korpipaussi

Matkan hinta:

350 €, sisältää bussimatkat ja matkanjohtajan palvelut, majoitukset (2yötä) aamiaisella ja saunalla, ohjelmassa mainitut ruokailut (= 2 x lounas ja 2 x päivällinen) sekä pääsymaksun Talvisotamuseoon ja osallistumiset ohjelmassa mainittuihin kulttuuritapahtumiin (pois lukien rajakävely, 15€).

Matkalle lähtijöille suositellaan matkavakuutusta.

Matkalle suositellaan sään mukainen varustus ja hyvät kengät kävelyretkiä varten.

 

Ilmoittautuminen: 30.06.2022 mennessä: info@elamysmatkailu.fi, p. 0400417390, +358 50 5213795 (Elman toimiston aukioloaikoina), toimistossa Loviisankatu 3, Lahti tai nettikaupassa maksamalla matkan hinta.

Ilmoitathan samalla mahdollisen erityisruokavaliotoiveen.

Peruutusehdot: Elma-Matkojen yleiset peruutusehdot

Lisätietoja: antti.holopainen@elamysmatkailu.fi, p. 0400417390
kirsi.m.jussila@gmail.com, p. 0451268921

Lisätietoja Vienan reitistä täältä.

Videota edelliseltä Vienan reitti ry:n kävelyltä:

 

ELMA Matkat Header 2021