Korona-ajan työmatkailu, Norja

Syyskuussa matkustimme työasioissa Norjaan. Ennen sitä kiertelimme Suomen pohjoisosissa. Norjaan matkustaminen jännitti itseäni hieman, koska matkustusrajoitukset olivat edelleen voimassa. Rajan ylittämistä suositeltiin välttämään, mutta työasiat olivat työasioita. Itselläni mieltä kalvoi lisäksi sosiaalinen paine. Tiesin matkustavani vastuullisesti, turhia kontakteja vältellen ja rauhallisilla alueilla liikkuen. Työ- ja vapaa-ajan matkat eroavat muutenkin runsaasti toisistaan, mutta pelkäsin monien tuttavien reaktioita.

Omatunto kolkutteli ja päätinkin järjestää Instagramiin gallupin. Kysyin suoraan, että hyväksyvätkö seuraajani vastuullisesti toteutetun työmatkan vai ovatko matkat tarkoituksesta riippumatta totaalisen tuomittuja. Suurin osa seuraajistani oli sitä mieltä, että fiksusti toteutettu työmatka on ihan ok tänäkin aikana. Silti pidin melko matalaa profiilia liikkeistäni Norjassa.

Korona-ajan työmatkailu, Norja

Norjassa palavereiden ohella ehdin tekemään omaa nopeaa silmämääräistä havainnointia. Rakastuin maisemien jylhyyteen ja ehdin kipaisemaan hieman ylemmäskin tutkailemaan ympäristöä. Hyvältä vaikutti!

Oikeastaan jos mietitään matkaa muuten, kun töiden kannalta niin omat suosikit olivat Jäämeressä uiminen, kuningasrapujen syöminen ja maisemien ihastelu. Ruskeaa juustoa unohtamatta! Majapaikkamme työntekijä, nuori virolaisnainen, suositteli sitä minulle kotiin viemisiksi. Suositus oli ehdottomasti hyvä ja tykästyin tuohon makean vivahteita sisältävään juustoon.

Pääkohteemme oli Kirkkoniemi, mutta majoituimme hieman syrjemmällä suuressa mökissä. Ainoana miinuksena mainittakoon majapaikan omistajan ilmoittama käveltävä osuus autopaikalta mökille. Se oli muutaman sadan metrin sijaan varmasti toista kilometriä. Eipä auttanut muuta kuin sopeutua olosuhteisiin.

Korona-ajan työmatkailu, Norja

Ehdimme pistäytymään myös paikallisessa taidenäyttelyssä. Tästä en uskaltanut juurikaan hiiskua, koska olisin ollut automaattisesti vastuuton koronalinko. Norjassa oli kuitenkin huippukäytännöt koronaa vastaan! Julkisiin tiloihin kuten näyttelyihin tai museoihin mennessä desinfioit ensin kätesi ja sen jälkeen kirjasit nimesi ja puhelinnumerosi ylös kirjaan, jonka perusteella pidettiin yllä tieto siitä, ketkä olivat vierailleet tiloissa lähipäivinä. Osallistujamääriä valvottiin myös ja tilaa ympärillä riitti kyllä.

Paluumatkalle olimme saaneet eräästä neuvottelusta huikean vinkki vitosen ja päätimme kurvata Pykeijan kautta kohti kotia. Pykeija (norjaksi Bugøynes) osoittautui erittäin miellyttäväksi pikkupaikaksi ja siellä ehdimme haukkamaan kuningasravulla täytettyjä perunoita meille suositellussa ruokapaikassa. Paluumatkalla pulahdin itse syyskuiseen Jäämereen, joka ei tosiaan lämmöllään hellinyt. Elämys kuitenkin!

Korona-ajan työmatkailu, Norja

Tällä rannalla päätin hoitaa tuon melko pikaiseksi osoittautuneen uimareissun.

Voisin kirjoitella pidemmänkin kaavan mukaan kuvaten reissua aina meduusoista majapaikkaan ja hajonneista autonavaimista neuvottelutilojen kattoterassiin, mutta yritän pitää sanaisen arkkuni aisoissaan. Heitän vielä alle tiivistelmäksi matkan Top 5!

  1. Pykeija maisemineen kaikkineen, supersievä pieni kylä!
  2. Jäämeressä uiminen, aivan erilaista eksotiikkaa.
  3. Kuningasrapujen syöminen
  4. Maiset ylipäätään reitin varrella
  5. Ruskea juusto, yllättävää kyllä makeahko ja kummallisen värinen juusto maistui todella hyvältä.