Juna-bussi-laivaristeily uuteen Valamoon 28.8.-29.8.21

ELMA-matkat toteuttaa elämysmatkoja kestävän kehityksen periaatteella matkustamisen hiilijalanjälkeä pienentäen. Matkailemme koronavuonna 2021 kotimaassa junalla, vuorobusseilla ja laivoilla silloin kun se on mahdollista. Sehän on mahdollista Vaikkapa Valamoon.

Pääset kokemaan Jyväskylän ja Joensuun maakuntakeskukset. Kussakin kaupungissa ehdimme pysähtyä pari tuntia eli pitkän lounas/välipalatauon verran. Matkustamme IC-junalla Jyväskylään ja sieltä sitten bussilla Karvion leirintäalueelle, jossa yövymme hyvin varustetuissa mökeissä. Vietämme yhteistä iltaa karjalaissavolaisia rajan pinnan tarinoita kuunnellen ja tarjoilusta nauttien.

Sunnuntai-aamuna Valamon Sergei laiva odottaa Karvion kosken kupeessa laiturissa. Risteilyaluksella on A-oikeudet. Iltapäivällä saavumme Valamoon, jossa tutustumme luostariin, lounastamme ja teemme retkiostokset luostarin mainiosta matkamuistokaupasta. Tutustumis- lounas ja ostosaikaa on pari tuntia.

Palaamme illalla Lahteen Joensuun kautta bussilla ja junalla. Joensuussa ehdimme tehdä pikatutustumisen kaupungin ydinkeskustaan tai huolehtia kelin ja tarpeen mukaisesta nestetankkauksesta. Risteilyjunissamme on ravintolavaunu, joiden palveluista voimme nauttia mahdolliset koronarajoituksen huomioiden.


Ohjelma:

Lauantai 28.8.
 
9.49 Lähtö Lahden rautatieasemalta
13.06 Juna saapuu Jyväskylään
15.15 Lähtö bussilla Karvioon
18.00 Saapuminen Karvioon

Majoittuminen leirintäalueen luksusmökkiin

illanviettoa, saunomista, ravintola auki klo 20, jossa voi tutustua mm Valamon luostarin ainutlaatuiseen juomavalikoimaan matkamuisto-ostosten valikointimielessä

Sunnuntai 29.8.
 
8-9.30 Omatoiminen aamiainen

Mökin siivous

10.30 Sergei laiva lähtee Karvion laiturista
13.15 Laiva saapuu Valamoon

Luostariin tutustuminen, lounas

15.30 Bussi Lähtee Joensuuhun Valamon luostarin bussipysäkiltä
16.30 Bussi saapuu Joensuuhun
18.15 Juna lähtee Lahteen
21.56 Juna saapuu Lahteen

Hyvä tietää:

Matkan hinta: 200 € sisältää, junaliput, bussiliput, risteilylipun, lounaan Valamossa, risteilyisännän palvelut (Mikko Puustinen)

Ilmoittautuminen: 15.8.2021 mennessä, risteilymatkalle mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

  Ilmoittautumislomake:

  (* merkityt kentät ovat pakollisia)

  Nimi:*

  Puhelin:*

  Sähköposti:*

  Viestikenttä (syötä kenttää lisätiedot palvelutarpeesta ja muista matkaan liittyvistä toiveista):