Elman viisumipalvelut auttavat Venäjälle matkustajia maksuttoman sähköisen viisuminen hankinnassa

Venäjän ulkoministeriö on julkaissut tiedotteen presidentti Putinin allekirjoittamasta asetuksesta, jonka mukaan Pietariin ja Leningradin alueelle voi matkustaa sähköisellä viisumilla (e-viisumi) 1.10.2019 alkaen.

E-viisumi tulee olemaan kertaviisumi, jota voi hakea liikematkaa, turistimatkaa tai humanitääristä (kulttuuri, urheilu, tiede, taide, tutkimus) matkaa varten. Sähköisen hakemuksen voi tehdä 20 – 4 päivää ennen matkaa ja e-viisumi astuu voimaan heti sen myöntöhetkestä. E-viisumi on voimassa 30 päivää, jonka aikana matkustaja saa oleskella Venäjällä (Pietari ja Leningradin alue) korkeintaan 8 päivää. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk e-viisumin hakemisesta.

Venäjän viranomainen ei ole vahvistanut minkä maiden kansalaisia tämä uusi säännös tulee koskemaan, mutta on oletettavaa, että se koskisi ainakin koko Schengen-aluetta. Vielä ei ole myöskään ilmoitettu niitä rajanylityspaikkoja, joista e-viisumilla kuljetaan. Oletettavaa on, että Leningradin alueeseen rajoittuvat rajanylityspaikat (Vaalimaa, Vainikkala, Nuijamaa) tulevat uuden järjestelyn piiriin.

E-viisumi haetaan suoraan viranomaisen järjestelmästä sähköisellä lomakkeella, johon liitetään sähköinen passikuva. Matkustajalla tulee olla voimassa matkavakuutus, josta on hyvä pitää todistus mukana matkan ajan. Itse haettaessa e-viisumi on maksuton, mutta väärin tai puutteellisesti täytetyn lomakkeen vuoksi konsulaatti voi evätä e-viisumin. Uutta viisumia voi anoa vasta, kun e-viisumin voimassaoloaika on päättynyt.

Mikäli e-viisumi koskee Suomen ja muiden Schengen-alueen kansalaisia, viisumipalvelumme tulee hoitamaan myös e-viisumin hakemisen asiakkaiden puolesta. Tämä palvelu tulee olemaan maksuton Elman järjestämillä pakettimatkoilla.

Perimme palvelumaksun muilta kauttamme sähköistä viisumia hakevilta asiakkailta. Ilmoitamme heti, kun saamme lisätietoja uudesta viisumikäytännöstä ja palvelumaksusta.

@picserver.org