ELMAN verkkokauppa avattu

Korona neljäs aalto on pyyhkimässä Suomenkin yli. Se näyttää etenevän kilpaa rokotusten kanssa. Elma on aloittanut tutulle ja rokotetulle asiakaskunnalle suunnatut ryhmämatkat kotimaassa rajojen avautumista odotellessa. Matkapaketit Lapakistoon, Lemmenlaaksoon ja Tampereelle ovat onnistuneet hyvin. Ryhmä on jo kasassa elokuun alussa Repin näyttelyyn Helsinkiin. Tulossa on juna- laivaristeily Uuteen Valamoon elokuun lopulla ja savottapatikointi syyskuun jälkipuoliskolla.

Osuuskunta Elmalle on alkanut ilmaantua halukkaita yhteistyökumppaneita. Ensimmäiseksi puoleemme kääntyi alkukesästä syyskuun Sibeliusfestivaaleja valmistellut porukka ehdottaen kirkkovenesoututapahtuman järjestämistä osana Myllysaaren runolauluviikonloppua.  Tartuimme toimeen ja paketti on kasassa valmiina myytäväksi.

Pian seurasi toinenkin halukas yhteistyökumppani – Reissujuna Oy. Yritys otti yhteyttä Elmaan jo ennen koronaa ehdottaen elämysjunapakettien laatimista yhdessä ja heidän valmiiksi laadittujen pakettien välittämistä Elman matkamyynnin kautta.

Reissujunalla on tulossa Muumijunapaketti Helsingistä Naantaliin. Sovimme, että otamme paketin Elman matkakyyntiin. Samassa yhteydessä pohdimme, voisiko uusia paketteja tehdä yhteistyössä. Kerroin, että meillä on kehitteillä Ylinen Viipurintie-hanke, minkä puitteissa yritämme tehdä tunnetuksi monikerroksista Salpausselkä Lännestä itään ja idästä länteen seurailevaa kulttuurielämysreittiä. Rautatie tuli reittiä seurailemaan Lahden kohdalle 150 vuotta sitten yhdistäen Pietarin ja Suomen juuri rakentumassa olleen rataverkon. Junallahan pääsee Lahdesta Turkuun saakka ja itään päin aina Vladivostokiin saakka, Karjalan kannaksen rataverkosta puhumattakaan.

Halukkuutta uusiin itärajan yrittäviin elämyspaketteihin tuntui Reissujunalla olevan. Elma on haaveillut tuosta mahdollisuudesta jo vuosia. Nyt meille ilmaantui yhteistyökumppani, jonka kanssa ideaa voisi lähteä aidosti kehittämään.

Yhteiseksi pilotiksi päätimme ryhtyä ideoimaan Lahti-Hanko päivän mittaista elämyspakettia kesäksi 2022. Salpausselkähän nousee merestä Hankoniemi nimisenä ulokkeena merestä, jatkaa sieltä Lohjan harjua pitkin Hyvinkäälle saakka ja sieltä edelleen Riihimäen kautta Lahteen. Pietarilaiset upporikkaat päättivät 1800-luvun lopulla rakentaa yksityisen rautatien Hyvinkäältä Hankoon. Ennen Suomen itsenäistymistä rata siirtyi kuitenkin valtiolle, kun yksityisten rahkeet eivät riittäneet. Siellä se rata on edelleen. Karjaa – Hyvinkää välillä on vain tavaraliikennettä, mutta Hankoon menevät kiskobussit ja Hyvinkää-Lahti välillä on myös henkilöliikennettä.

Tuntuu tosi houkuttelevalta päästä elämysjunalla suoraan Lahdesta Hankoon ja takaisin nauttimaan niin upeista maisemista, kuin matkan varren muistakin elämyksistä erityisesti alueella, jolla ei ole ollut säännöllistä henkilöliikennettä. Toivottavasti saamme uuden Reissujuna-elämyspaketin myyntii ensi kesäksi!

Elmalle tuli kiireellinen tarve ryhtyä myymään junalippuja reissujunaan ja kirkkovenesoutuihin. Meillä on jo valmiina myynnissä koronaerityksen aikana kirjoitettua matkailukirjallisuutta. Siksi päätimme avata oikean verkkokaupan. Laitamme sinne myyntiin uusien yhteistyökumppaneidemme matkapaketteja, omia ryhmämatkapakettejamme ja tietenkin myös Elman muita tuotteita, kuten kirjallisuutta.

Tervetuloa Elman nettikauppaan. Laajempi valikoiman tuotteitamme löytyy kivijalkakaupastamme Loviisankatu 3. Koronan aikana kauppamme on ollut rajoitetusti auki, mutta syksyn alusta avaamme sen useammaksi päiväksi luottaen siihen, että neljännestä korona-aallosta huolimatta ihmisten matkustamisen nälkä alkaa näkyä kasvavana palveluiden kysyntänä. Seurailkaapa siis nettisivujamme ja virkistyvää palvelutarjontaamme.

 


 

Antti Holopainen
Toimitusjohtaja.
matkailuyrittäjä