Elma-matkojen syksy 2019 Uusia matkakohteita

Idän matkat ovat alkaneet lisääntyvästi kiinnostaa matkalaisia, jotka haluavat nähdä uuttaa ja samalla pienentää matkustamisensa hiilijalanjälkeä. ELMA-Matkojen tehtävänä on edistää matkustamista, jossa hankitaan uusia elämyksiä ja matkakokemuksia. Olen matkustanut Trans-Siperian rautatietä pitkin Mongolian läpi Pekingiin vuonna 2013. Matka oli ainutlaatuinen kokemus, mutta Vladivostok ja Tyynen meren rannikko jäivät näkemättä.

Tuttavat ovat usein kyselleet, koska voisin lähteä junamatkalle Vladivostokiin. Siksi pyysimme eräältä venäläiseltä matkatoimistolta tarjousta matkasta. Valitettavasti matkapaketin hinta nousi pakettimatkana niin korkealle, että ilmoittautuneita matkalle ei ole ollut.

Päädyimme siksi ratkaisuun, että järjestämme Siperian läpi omatoimiryhmämatkan siten, että kokoamme Elmalaisista riittävän asiantuntemuksen matkalle ja toteutamme matkan yhdessä ryhmän toiveiden ja ideoiden mukaan, kuitenkin juna- ja majoitusaikatauluja noudattaen, sillä junaliput ja majoitukset reitin varrelta on syystä syyssesongin vuoksi varata ajoissa. Siksi ilmoittautumisten ehdoton takaraja on toukokuun loppu 2019.

Päädyimme myös Kalevala-kävelyn kokemusten kannustamana kolmivaiheeseen ratkaisuun. Eli ihmiset, jotka haluavat olla hengessä mukana, mutta aika- ja talousresurssit eivät salli matkustamista läpi Venäjän, voivat olla mukana saattelemassa pitkämatkalaisia Moskovaan tai Irkutskiin saakka. Moskovasta, Irkutskista ja Baikalilta, sekä välietapilta Jekaterinburgistakin löytyy kiintoisaa katsottavaa ja uuden kokemista.

Omatoimiryhmämatkan mukaiset ”talkootyöjärjestelyt” mahdollistavat matka hinnan laskemisen 3600 eurosta 2200 euroon, vaikka matka-aika pitenee Moskovan ohjelman takia kuudestatoista yhdeksääntoista vuorokauteen. Jos Moskova on liian usein nähty, voi Vladivostokin tai Irkutskin matkalle lähteä myös omatoimisesti sunnuntai- iltana Tolstoilla, sillä mukaan vielä ehtii.

Toivon, että uusi matkakonseptimme kiinnostaa ja saamme ryhmän kasaan.
Tervetuloa ainutlaatuiselle ja ainutkertaiselle ”Siperia opettaa” matkallemme.

Antti Holopainen, Siperian jo kerran kokenut matkanjohtaja

Lataa saatekirje pdf:nä täältä.