3 korona-ajan vinkkiä matkailualan edustajalta

Monella työtilanne on poikkeava, harrastusmahdollisuudet ovat rajattuja, eikä kaverin kanssa pääsekään ravintolaan syömään. Pian päivät alkavat muistuttamaan toisiaan, eikä arjella ja viikonlopulla ole enää eroa. Mikä päivä nyt onkaan? Mitäs kello onkaan? Kuulostaako liian tutulta? Ei hätää! Olen kerännyt teille kolme kivaa vinkkiä, miten käyttää koronan muokkaamaa aikaa ja elämäntilannetta hyväksi. Painotan kuitenkin sitä, ettei tämä aika tarkoita sitä, että on ehdottomasti pakko keksiä jotain korvaava tekemistä. Itselleni tämä tapa kuitenkin sopii rytmin säilyttämiseen ja arjen pyörittämiseen poikkeusaikana.

  • Opiskele

Nyt on hyvä aika päivittää omaa osaamistaan tai opetella jotain ihan uutta. Eilen sain päätökseen Culturally sensitive tourism kurssin. Avoimessa yliopistossa tai avoimessa AMK:ssa on hurjasti kurssivaihtoehtoja ja mikä parasta, osa näistä opinnoista on täysin veloituksettomia. Kannattaa myös selvittää miten eri oppilaitokset tukevat lomautettujen tai työttömien opintoja ja miten nämä vaikuttavat omiin työttömyysetuuksiin, jos sellaisia saa.

Vinkkinä muuten tämä, että jos haluat suorittaa tuon samaisen kurssin niin pääset kurssille tästä: www.learn-cultural-tourism.com

  • Laita jotain erikoista ruokaa

Ruoka on hyvä tapa matkustaa mielessään eri puolelle maailmaa. Itse kokkailin ihan oikean keittokirjan turvin vanhemmilleni pohjoisafrikkalaista kalakeittoa. Mausteinen keitto ja Internetin syövereistä kaivettu afrikkalainen musiikki loivat mukavan tunnelman ja hieman jotakin uutta arkeen. Kokeile valmistaa itse vaikkapa kiinalaista ruokaa. Mukavaa ajankulua ja kiva makumatka samassa.

  • Etsi läheltäsi uusia paikkoja

Nyt kun en voi käydä keikkumassa rengastrapetsilla tai puuhastelemassa salilla olen innostunut entistä enemmän lenkkeilystä. Kuitenkin sen sijaan, että tallustaisin päivästä toiseen samoja reittejä, olen alkanut vaihtelemaan reittejä ja valikoimaan kaikkia kummallisia sivupolkuja. Uudet reitit kotikulmillakin virkistävät kummasti. Yritän kaivaa uutuudenviehätystä uusista reiteistä ja taltuttaa matkailunnälkääni tutkiskelemalla ympäristöäni olemalla entistä enemmän läsnä.

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.